Hm, ali žirafe res ne znajo plesati?

Včasih se nam zgodi, da nam stvari ne gredo tako, kot smo si zamislili ali pa si želimo določene stvari početi tako kot prijatelji, pa nam ne uspe…Vendar, ne smemo prehitro obupati. Prav je, da se ustavimo, prisluhnimo okoli sebe, poslušamo nasvete drugih…

Prav tako je naredila tudi žirafa v zgodbi Žirafe ne znajo plesati, avtorja Gilesa Andreae. S prijateljem čričkom sta poiskala glasbo, katero je žirafa takoj začutila in pozabila na svojo nerodnost, saj so jo njene nerodne noge ob čudovitem igranju črička zelo dobro začele ubogati. 

Vzgojiteljice enote Centralni vrtec so v mesecu decembru pričarale otrokom poseben dan, poln glasbe, zabave in plesa, ko so uprizorile dotično zgodbo v njihovem vrtcu.

Da pa ohranjamo dobre stike še z drugimi vrtci, šolami in ustanovami, smo v goste povabili otroke Miklavževega vrtca in prve razrede OŠ 8 Talcev, ki so se prav tako zabavali in si popestrili dopoldne na drugačen način.

V spomladanskem času pa bomo z igrico obiskale tudi Dom starejših občanov Logatec, kateri verjamemo, da bodo prav tako uživali ob naši predstavi.

Zapomnite si: pomembno je, da se potrudimo po svojih najboljših močeh, da najdemo pravo pot do cilja, ki smo si ga zadali in če ne zmoremo sami, za nasvet prosimo nekoga drugega!

Zapisala: Nina Filipan