Vsako leto v vrtcu Kurirček izvedemo evakuacijsko vajo, saj je zelo pomembna, da otroci in zaposleni pravilno ravnamo ob morebitnem požaru.

V petek, 14. 6., smo evakuacijo izvedli zaposleni vrtca v skladu z evakuacijskim načrtom. Ko smo bili vsi zbrani na zbirni točki za evakuacijo, je prišel poveljnik PGD Dolnji Logatec Tomaž Šen. Seznanil nas je s prvimi najbolj pomembnimi informacijami ob morebitnem požaru in to je, če smo vsi rešeni in kje se je začelo kaditi oziroma goreti. Čez nekaj trenutkov sta se mimo zbirne točke pripeljala še reševalno vozilo in policijski kombi s sirenami in lučmi. Otroci so bili navdušeni ob ogledu vseh treh vozil, ki so bila parkirana na intervencijskem mestu. Reševalca Vid Nagode in Jure Gostiša sta otroke pospremila skozi reševalno vozilo, jim odgovorila na morebitna vprašanja, najpogumnejši so sedli za volan in sami prižgali luči za nujno vožnjo. Policista Tanja Žele in Rene Balažič so najbolj pogumne prijazno zaprli v policijski kombi. Otroci so si lahko oblekli neprebojne jopiče, čelado in se rokovali tudi z ostalimi pripomočki, ki jih policisti uporabljajo pri svojem delu. Gasilec je otrokom razkazal vozilo in na primerih povedal, katero opremo potrebujejo. Hišnik Franci je otrokom pripravil vajo z vedrovko, kjer so otroci z vodo poskusili zadeti tarčo.

Otroci so v zahvalo za sodelovanje, podarili vsem trem sodelujočim risbice za spomin na naše druženje, ki ga bomo seveda še ponovili.

Zapisala Urška Peternel

Fotografirala Urška Vidic in Nina Filipan